Len Etienne

Aanplanten en verplanten van bomen

Aanplanten en verplanten van bomen

Laat uw bomen aanplanten of verplanten door een vakman

Bomen aanplanten Len EtienneBij boomverzorging Len Etienne worden bomen professioneel aangeplant of verplant. Wij geven gericht advies zodat de u de juiste keuze kan maken voor het aanplanten van een mooie boomsoort op de juiste plaats.

Vaak worden bomen verkeerd aangeplant.

Gevolg: de boom haalt het niet en sterft dikwijls nog binnen het jaar.

Er zijn immers verschillende factoren waarmee rekening moet gehouden worden :

Niet elke boom gedijdt op elke plaats, de toestand van de bodem (schaduw, zon, half-schaduw), … zijn belangrijk om de boom te laten uitgroeien tot een gezond en mooi exemplaar

De planttijd van de boom is in de eerste plaats afhankelijk van de aard van het plantmateriaal. Als vuistregel voor de goede planttijd geldt: bomen met naakte wortel: 15 november tot 1 april, bomen met kluit: 15 november tot 1 mei, containerbomen: het hele jaar door.

Factoren aanplanten en verplantenBomen aanplanten boomverzorging Len Etienne

  • Hoe groot en diep moet het plantgat zijn
  • Hoe wurgwortels voorkomen
  • Hoe wortelgroei stimuleren
  • Palen moeten correct geplaatst worden

Wij staan u bij om de inrichting van de groeiplaats en eveltueel bodemonderzoek zodat de bomen optimaal kunnen groeien en hun functies kunnen vervullen.

Wij werken samen met tuin architecten, tuin aannemers, natuurorganisaties (natuurpunt, bosgroepen,...), bedrijven, steden, gemeenten en overheden.

Ook geven wij gericht advies zodat de u de juiste keuze kan maken voor de aanplant van een mooie boomsoort op de juiste plaats.

Voor een helder verplantingsadvies

Aanplan bomen Boomverzorging Len EtienneEen boom verplaatsen is specialistenwerk en vraagt kennis van zaken. De bedoeling is immers dat de te verplaatsen boom optimaal groeit op de nieuwe standplaats.

We doen eerst een uitgebreid onderzoek : hoe is het met de wortelkluit van de boom gesteld, hoe is de bodemgesteldheid, …